تحولات منطقه

نیره قوی، استاد دانشگاه و پژوهشگر زنان و خانواده در گفت و گو با قدس اظهار می دارد: اگر جامعه و خانواده نسبت به حقوق زنان و مردان شناخت نداشته باشند نتیجه آن می شود که عده ای نسخه سبک زندگی غربی را برای زنان ما تجویز می کنند.

استاد دانشگاه و پژوهشگر زنان و خانواده: تحقیر زنان برگرفته از سبک زندگی غربی است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

وی اضافه می کند: غرب به بهانه برابری حقوق زنان و مردان معتقد است زن باید مانند مرد باشد، اما به وظایف زن بودن برای همسرش، مادر بودن برای فرزندانش و دختر بودن برای والدینش نیز عمل کند.این درحالی است که زن در طول زندگی شرایطی مثل بارداری، فرزند آوری، شیردهی و مراقبت از والدین سالمند خود را تجربه می کند که اگر بخواهد در کنار این مسئولیت ها وظایف مردان را هم انجام دهد، زن بودن از او گرفته می شود.

 ویل دورانت فیلسوف و نویسنده آمریکایی در یکی از آثار خود آورده است؛ " ای کاش زنان، زن کامل باشند و به دنبال مرد بودن نباشند که نمی توانند مرد شوند و در نهایت مرد ناقص می شوند. در واقع نسخه غرب این بود که زن و مرد را به بهانه تساوی حقوق به این مرحله رساند و به جای احقاق حقوق زنان آن را تحقیر کرد به طوری که هم اکنون بسیاری از نویسندگان غربی از جمله « وندی شلیت» در کتاب دختران به عفاف روی می آورند و یا « ولیام گاردنر» در کتاب جنگ علیه خانواده؛ با انتقاد از این دیدگاه تحقیر آمیز به زنان می گوید؛ وقتی زنان زن بودن و زن کامل بودن را به فراموشی می سپارند، تلاش می کنند مانند مردان رفتار کنند و چون خلقت آن ها با ویژگی های مردانه سازگار نیست از طرفی نمی توانند مرد کامل شوند و از طرفی دیگر از زن کامل بودن نیز فاصله گرفته اند، به همین دلیل به مردان مجوز می دهند حقوق آن ها را نادیده بگیرند که این خود نوعی توهین به شخصیت انسانی زنان است.

وی با تاکید بر اینکه نه تنها مبانی دینی مسلمانان بلکه عقل انسان نیز حکم می کند که اگر فردی تکلیف متفاوت دارد باید حقوقی متفاوت داشته باشد و در واقع برابری و تساوی حقوق نه تنها معنایی ندارد، بلکه به نوعی ظلم و بی عدالتی است، اضافه می کند: البته در برخی فرهنگ ها به دلیل تربیت نادرست خانواده، ناآگاه بودن از مبانی دینی و یا جهالت مردان احترام به جایگاه زن را بلد نیستند و در گفتار خود در مورد خانم ها از واژه های تحقیرآمیز استفاده می کنند که حساب آن ها از دیگر مردان جدا است.چرا که ناباورانه به استعدادهای بانوان نگاه می کنند و به دلیل کمبودهایی که دارند نمی توانند بپذیرند بانوانی هستند که به لحاظ شخصیتی به کمال رسیده و توانمندی های بی شماری دارند، به همین دلیل با نگاهی به دور از شأن انسانی و کرامتی که خداوند به بانوان داده با آن ها رفتار می کنند و نمی توانند بپذیرند که یک زن، مادر و یا دختر توانمند می تواند به درجات علمی، شغلی و حرفه ای بالا برسد، در جامعه و خانواده مفید و تاثیرگذار باشد، اما در عین حال لطافت ها و ظرافت های زنانه خود را حفظ کند. 

وی تصریح می کند: متاسفانه در برخی موارد مردان تحصیل کرده ای هستند که در مورد توانمندی ها و جایگاه زن در خلقت مطالعه کرده اند اما نتوانسته آن را درک کنند و به دلیل خودشیفتگی در عمل زنان را در خانواده و جامعه تحقیر می کنند و مانع می شوند زنان  کارهای اجتماعی بزرگ انجام دهند. در حالی که امام راحل (ره) فرموده اند: « زنان باید در سیاست دخالت کنند، و با حفظ عفاف می توانند در جامعه حضور فعال داشته باشند و کار کنند». همچنین رهبر معظم انقلاب در دیدار های متعدد خود با بانوان فرموده اند زنان باید در تصمیم گیری ها و تصمیم سازی های جامعه نقش داشته باشند. این موضوع نشان می دهد در نگاه اسلام هیچ مانعی برای ایفای نقش زنان در جانعه و کنشگری های اجتماعی حتی در بالاترین سطوح تصمیم گیری و تصمیم سازی برای جامعه وجود ندارد.

          

منبع: قدس آنلاین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.